Wereldwijd telt de populatie 40 miljoen wezen waarvan 15 miljoen kinderen geen enkele ouder meer hebben. Het lijkt bijna onvoorstelbaar, maar toch komt het veel voor. Wanneer er aan mensen wordt gevraagd wat het belangrijkste dat kinderen nodig hebben, dan antwoordt bijna iedereen: Liefde. Een warme veilige thuisbasis, samen tijd door brengen en de aandacht die ze verdienen. We begrijpen dat er bij de beslissing om een weeskind te sponsoren en zeker een kind sponsoren buitenland een hoop vragen met zich meebrengen. We geven je graag antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat is kinderarmoede?
Vragen weeskind sponsoren

#1 Hoe definieert Weeskinderen in Marokko een weeskind?

In elk land wordt een andere definitie gegeven aan ‘’weeskinderen’. In Nederland is een kind een wees wanneer beide zijn overleden. In Marokko is een kind een wees wanneer de vader komt te overlijden. Hierbij komt kijken dat de meeste moeders in Marokko niet in staat zijn om het gezin financieel te onderhouden. De keuze voor Marokko komt van het feit dat we als stichting bekend zijn met het land. 

#2 Waarom een weeskind sponsoren of kind sponsoren buitenland?

In Nederland zijn alle voorwaarden aanwezig om kinderen een onbezorgde jeugd te kunnen helpen. Een beschermde omgeving, spelen en sporten met vriendjes en elke dag verse maaltijden op tafel. Stichting Weeskinderen in Marokko zetten zich in voor kansarme kinderen in Marokko die zonder ouders door het leven moeten. Door een weeskind te sponsoren, kun je het verschil maken in de ontplooiing van het kind.

Ieder kind heeft recht op: een naam en nationaliteit | Bescherming | Spel & Ontspanning | Veiligheid & Gezondheid | Onderwijs en familie.

#3 Weeskind sponsoren: hoe werkt het?

Het is algemeen bekend dat wij als Nederlanders veel goede doelen supporten. Aan het einde van het jaar zijn we extra vrijgevig bij de collecte aan de deur, de krantenverkoper bij de supermarkt of het extra in de watten leggen van familie en vrienden.

Met het donateurschap helpt de stichting in voorziening van primaire behoeften d.m.v. gezondheidszorg (medicatie en verbandmiddelen) bij kinderen en de familie. Daarnaast is één van onze doelen om de weeskinderen te voorzien van kleren en schrijfmateriaal voor het onderwijs.

Doordat er geen mogelijkheid om deze spullen vanuit Nederland naar Marokko te vervoeren, is het noodzakelijk om deze ter plaatse in Marokko zelf aan te schaffen.

Gezondheidszorg weeskinderen

#4 Wat kost het doneren?

Met elke bijdrage zijn we enorm blij en daarom kun je een donatie kiezen van een willekeurig bedrag. Het bedrag wordt vervolgens éénmalig overgemaakt, maar dit kan natuurlijk ook maandelijks als je dat wenst. Uiteraard kan deze maandelijkse donatie stopgezet worden wanneer hier behoefte aan is.

#5 Wat gebeurt er met mijn bijdrage?

Het team achter onze stichting ontvangt, conform de bepalingen in artikel 5 lid 6, geen andere beloning dan een vergoeding voor de gemaakte onkosten. Daarnaast geven we ook geen direct geld aan de weeskinderen, maar bieden we hulp in de vorm van onderdak, kleding, scholing, medische zorg en optioneel een presentje.  Wanneer je kiest om een weeskind sponsoren, dan zal de grootste bijdrage ook daadwerkelijk naar diegene toe gaan die het verdienen.

Heb je nog meer vragen of kunnen wij jouw van meer informatie voorzien? Het team achter Stichting Weeskinderen in Marokko staat graag voor je klaar. Je kunt ons bereiken via: info@weeskindereninmarokko.nl of via + 316 188 036 32

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *