Kinderen hebben niet veel nodig om gelukkig te zijn of te worden. Een warm gezin, liefde en de verwarming die thuis brandt wanneer het kouder wordt. Helaas hebben we nog steeds overal op de wereld te maken met weeskinderen, zo ook in Marokko. Kinderen die eigenlijk bescherming nodig hebben in hun meest kwetsbare periode van hun leven. De dingen die we namelijk jong meemaken kunnen later nog steeds invloed hebben op onze relaties, liefde en op onze gezondheid. Daarom extra belangrijk dat we, als plicht van de mensheid, elkaar helpen om deze kinderen een warm thuis te geven. Maar hoe kun je nu een weeskind sponsoren?

Weeskind sponsoren
Weeskind sponsoren

Wat is een weeskind?

Er zijn verschillende betekenissen te verlenen aan het woord weeskind. In Nederlands spreken we van een wees, als een kind van wie een of beide ouders zijn overleden. Als er slechts één ouder is overleden, dan wordt het een halve wees genoemd. Wanneer beide ouders komen te overlijden, dan wordt er hiervoor een voogd aangesteld die medeverantwoordelijk wordt voor het kind. Voor volle minderjarige wezen wordt vaak een andere oplossing gekozen zoals een weeshuis, pleeggezin of adoptie.

In Marokko heeft het woord “weeskind” een andere betekenis dan in Nederland. In Marokko wordt er namelijk gesproken van een weeskind als de vader komt te overlijden. Er wordt hierbij gesuggereerd dat de meeste moeders in Marokko niet in staat zijn om het gezin financieel te onderhouden. Daarbij worden deze moeders afhankelijk van giften van familie en omgeving.

Sponsor een weeskind voor een zorgeloze kindertijd

Kinderen uit gezinnen in Marokko moeten vaak uren lopen naar school en in de winter is het soms niet eens mogelijk om de school goed te bereiken. Daarbij komt kijken dat de ouders in gezinnen hard werken om te voorzien in de primaire basisbehoeften zoals eten, drinken, kleding, onderdak én het stukje veiligheid. Deze behoeften zijn de minimumvereiste voor de veiligheid van een kind.

Ook voor weeskinderen is het van belang dat ze in hun basisbehoeften worden voorzien. Stichting weeskinderen in Marokko zet zich in voor de kansarme kinderen die zonder ouders door het leven moeten. Naast de financiële steun, bieden ze ook emotionele steun voor een optimale ontplooiing van het kind.

Weeskind sponsoren: zo kun je helpen

Wij als Nederlanders geven veel geld uit aan goede doelen. Op elke straathoek staat een verkoper die graag zijn of haar standpunten wilt overbrengen om de medemens te helpen. Maar, iedereen die wat geeft, wilt echter wel zien of het geld goed wordt besteed. Vaak wordt dit gezien als een grijs gebied waarbij er geen transparant beeld is waar het geld uiteindelijk naar toe gaat.

Een weeskind kan geholpen worden door een financiële bijdrage en vaak wordt deze bijdrage gegeven in de vorm van gezondheidszorg, hulpverlening en onderwijs. Deze drie facetten zijn voor een kind belangrijk om het kind een zorgeloze kindertijd te geven. Deze onderdelen hoeven geen massa’s met geld te kosten, want ieder klein beetje wordt vaak gezien als een groot cadeau.  Uiteindelijk worden de donaties omgezet in het uitzetten van primaire behoeftes, zoals schoon drinkwater, voeding, medicatie, verbandmiddelen, schrijfmateriaal en kleding.

Het geven om kwetsbare kinderen in Marokko is hard nodig en daarom proberen we met onze stichting een positieve bijdrage te leveren aan het leven van deze kwetsbare kinderen. In de grotere steden van Marokko zijn er weeshuizen te vinden die met geld van de overheid draaiende gehouden worden, maar in de berggebieden en dorpen blijft deze hulp liggen. Door weeskind sponsoren kun je deze kinderen helpen met het verwezenlijken van hun toekomstdromen

Geld voor weeskinderen

Sponsor een weeskind

Door een donatie van een willekeurig bedrag, kun je de weeskinderen in Marokko helpen. Zo kun je er voor kiezen om eenmalig of maandelijks een bedrag over te maken. Met deze sponsoring voorzie je weeskinderen in zijn of haar onderhoud. Wil je meer weten over een weeskind sponsoren of wat wij als stichting weeskinderen in Marokko vor de kinderen kunnen betekenen? Stuur ons dan gerust een berichtje! info@weeskindereninmarokko.nl of klik op de link hier beneden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *