Het verkopen van je oude schoolspullen, klussen bij de buren in de straat of een grote inzamelingsactie starten om een goed doel te steunen. Er zijn een hoop goede doelen waar ze staan te springen dat je een steentje kunt bijdragen. De stichting Weeskinderen in Marokko zet zich in voor kansarme kinderen in Marokko. Ieder kind verdient immers een veilig en warm thuis. Maar welke ideeën kun je nu uitvoeren om geld in te zamelen voor jouw goede doel? Hieronder lees je de vijf leukste ideeën om geld in te zamelen.

Geld inzamelen goed doel
Spaarvarken goed doel

#1 Goed doel kinderarmoede: online crowdfunding

Online inzamelingsacties zijn al jaren een van de beste manieren om makkelijk, snel en efficiënt geld in te zamelen. Zo kun je je actief inzetten voor jezelf, een vriend, familielid of voor een goed doel zoals bijvoorbeeld Weeskinderen in Marokko. Via diverse platforms, zoals bijvoorbeeld https://steunactie.nl kun je heel gemakkelijk een online inzamelingsactie plaatsen. Vaak hebben deze platforms lage platform- en transactiekosten, waardoor jouw actie optimaal kan slagen.

#2 Heitje voor karweitje

Bijna iedereen is er weleens mee in aanraking gekomen. Voor een sportclub langs de deuren of vragen aan de buren of ze nog een klusje hebben liggen. De oorsprong van deze actie komt vanuit de scoutingverenigingen. Een heitje, wat 25 (gulden)cent ofwel kwartje betekende, konden kinderen allemaal klusjes doen om geld in te zamelen voor verschillende beweegredenen. Door kinderen op jonge leeftijd kennis te maken met klusjes, help je kinderen bij hun ontwikkeling.  

Er zijn natuurlijk verschillende klusjes te bedenken voor de verschillende leeftijden, hier een opsomming:

  • Boodschappen doen
  • Lege flessen verzamelen en naar de glasbak laten brengen
  • Auto’s wassen of fietsen schoonmaken.
  • Helpen in de tuin, stoep vegen, onkruid wieden, plantjes water geven
  • Huisdieren voeren
  • Boodschappen helpen met inruimen.

Dit lijstje is natuurlijk eindeloos, maar het is een goede manier voor kinderen om te sparen voor een goed doel in het vooruitzicht! Met het geld wat er wordt binnengehaald kun je bijvoorbeeld een arm gezin helpen of een goed doel kinderarmoede.

#3 Verkoop van producten

Tegenwoordig zijn er veel verschillende organisaties die producten aanbieden die je kunt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan stroopwafels, banketstaven, bloembollen, kaarten of kerstbomen. Zo kun je met de organisatie afspreken dat je een percentage van de opbrengst kunt krijgen, die je bijvoorbeeld weer kunt doneren aan een goed doel of een stichting. Bedenk hierbij wel dat de opbrengst minder hoog is dan bij andere manieren van geld inzamelen omdat een deel van de opbrengst ook moet worden gereserveerd om de inkoop te financieren.

#4 Vijfkilometerloop

Of je nu een fanatieke hardloper bent of niet, een vijfkilometerloop is een tijdloze manier om geld in te zamelen voor een goed doel. Zo kun je deze 5 KM run een leuk thema of gave locatie geven en daarbij zo veel mogelijk mensen motiveren om mee te doen. Hardlopen is een eenvoudige sport om mee te beginnen, dus met een goede dosis motivatie moet het vast lukken om een team te verzamelen. Voor een beginnend hardloper kan een afstand van vijf kilometer vrij pittig aanvoelen en daarom verstandig om hier wel voor te trainen. Gebruik een hardloopschema, loop minimaal twee keer per week én neem voldoende rust!

Ben je op zoek naar een goed doel kinderarmoede of stichting om te supporten? Denk dan eens aan Weeskinderen in Marokko. Een stichting die zich inzet voor kansarme kinderen in Marokko. Zo zorgen we samen voor een betere toekomst voor deze kinderen.

#5 Goed doel kiezen: t-shirts met een thema

Voel je je creatieve mind al opspelen als je denkt aan het ontwerpen van je eigen T-shirt? Dan heb ik goed nieuws, want je kunt ook een goede inzamelingsactie organiseren door een shirt te maken voor het goede doel. Denk bijvoorbeeld aan een mooi damesshirt met tekeningen of foto’s gemaakt door kansarme kinderen uit de hele wereld. Om de T-shirts te promoten, kun je gebruik maken van Social Media en laten zien dat je een goed doel steunt. Wanneer de inzamelingsactie voorbij is, worden de T-shirts rechtstreeks naar de donateurs verstuurd. Én natuurlijk het geld naar het goede doel. Jij blij, zij blij!

Producten verkopen goed doel

Ben je  enthousiast geworden en wil je graag voor een stichting of goed doel geld inzamelen? Je mag  ons altijd een berichtje sturen via: info@weeskindereninmarokko.nl of klik op de button hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *